Precious moment of my life

Do you like my blog??

Kaki Skodeng :)

Love :)


Sunday, October 20, 2013

Sukan Karisma, Uitm (Part I)

Hari Jumaat, 18 Oct 2013 hari tu aku kena pegi Uitm Segamat. Sebab apa? Saja ubah angin ke Segamat la pulak. Maklum la.. Tengah patah hati ni eloknya berjalan je la kan. Hiburkan hati yang tengah lara. Hihi.

*Ok. Aku merepak je tuh.

Aku datang Uitm Segamat sebab nak cari boypren baru?? Eh. Pandai2 jela.
Mana ada la.. Aku dating sini sebab kena training Chess la.. Apa lagi kan. Tu je la satu2nya sukan yang aku minat.. Sukan berbola bagai ni, mane la aku reti main. Harap je tinggi macam galah. Tapi main bola jaring pun tak reti. Ape la Si Rubi ni. >.<

18.10.2013 ( Jumaat )
- Dari Klang  ke Uitm Segamat. Aku naik bus pukul 9pagi, sampai Uitm Segamat pukul 1 petang.
- Dah sampai Uitm Segamat, aku terpinga2. Sebab apa?? Sebab besar sangat. Maklumla. Aku punya Uitm Larkin tu kecik je. Nasib baik la Daus, Yaya ngan Anna datang amik aku kat depan pondok guard. Kalau tak, memang sesat la aku. Thanks korang. J
>Lepas diorang amik aku, then kami pegi makan kat luar.
>Lepas makan, dapat mesej pulak kena pegi taklimat. *aiyooo.. serius busy sangat !
Taklimat pasal apa? Aku mula2 pun tak tahu jugak. Dah pegi taklimat tu, then baru la aku tahu yang semua budak2 Sport kena jadi Sukarelawan Kira Undi UMNO. *aiyoo..
>Sukarelawan bergaji ok. Dapat RM 145 satu hari keja. Eh serius??* Haa.. Serius la ni.. Aku pun terkejut BERUk jugak bila tahu dapat duit banyak tuh. Apa lagi. Dah tengah pokai ni, aku layankan aje la.. J
>Malam tu pulak ada perjumpaan untuk semua budak2 sport. So, aku turun la pegi padang.
- Aku tengok ada la dua tiga orang budak Uitm Larkin yang join Sukan Karisma Sem ni. Yang aku Nampak Amir Taro, Shazrul Tore, Haziq Adli, and Yadiy  je. Then sorang budak pompuan main bola jaring kalau tak silap. Yang lain-lain aku tak nampak pulak. Hmm Hmm. Panjang cerita aku kan. :D

19.10.2013 ( Sabtu )
- Pagi tu kena bagun pagi. Kena pegi Kira Undi UMNO dekat Sekijang. Eh. Tapi aku bagun tak de la  pagi sangat. Pukul 8. Sempat sangat la. Aku bersiap bukan lama beno pun. Pukul 9 kena berkumpul, pukul 8.45 aku dah siap. Haa.. Cepat kan.. Hihi. *layankan aje la aku ni :D

>Dah siap2, so, berkumpul la dekat ngan Admin tu. Kasi baju, kasi duit bagai then naik bus ke Sekijang.
>Dah sampai Sekijang, makan la dulu baru buat keje.
>Dah makan, haaa.. Baru la buat keje. Tapi Sukarelawan nya ramai beno sampai tak de keje nak buat. So, Encik ape entah tu, kasi kitorang yang tak de keje ni pegi rehat2 kat Tadika dekat sebelah Dewan tempat mengundi tu. * So kami2 ni pegi la rehat :D
>Masa tengah rehat2 tu, aku terpandang sorang mamat ni. Serius aku nak nangis time tu jugak. Sebab apa?? Sebab rupa dia seiras sangat dengan Ex-boy aku. Sumpah nak nangis. Hmm hmm. L Tiap kali aku pandang mamat tu, aku teringat kat KAU !!  Sh*t la.. Aku dah malas nak ingat kat KAU tetibe teringat
jugak ! L

- Dah lama kat Tadika tu, then tukar2 orang pulak.
- Kira undi tu sampai malam tahu ! Penat !! Balik pukul 10 lebih. Malam ok. Malam ! Hmm hmm.. L Dah tu ape lagi, berkejar la aku ke bilik air nak mandi. *Sebab dah plan nak Online. Layan Blog, Fb, Twitter bagai kan. *Instagram, Tumbler bagai tu belum ada. Malas nak buat akaun. Nanti ramai terpikat, payah jugak kan. J Tu la laju je pegi mandi. Hihi. *Maklumla enpon aku tak canggih macam enpon2 korang tuh kan. So aku Online pakai Lappy je ha.. J



# Ok. Tu je buat masa sekarang. Nanti kalau ada masa aku update lagi.
# Tak sempat nak snap Picturer. Hmm.. Hmm. Busy sangat kan. :)

By : Rubiatul Adawiyah.

6 comments:

Lieya Von Jay said...

perggh byk tu 145. kak keja full time pon xdpt byk tu

chicken_floss said...

wah hebat lah main chess..kalau main tak reti main bola org kate kaki bangku..x reti main chess..tangan bangku kot..hehe..

Madam Pam said...

akak dok belajar main chess tak boleh kalahkan lg komputer....susah ek?

nur farahain said...

Hye rakan blogger , ain dtg singgah sini dan komen, singgah lah blog ain
BLOG AIN DISINI
follow jugak, NAK LANGSINGKAN BADAN?, KLIK SINI : JOM LANGSING BERSAMA ;)

Time Traveller said...

oh pandai main chess ker.. boleh la lawan yer :D

Zuraidah Butang said...

wah..mesti pantai main chess kan..siap training bagai..hehe