Precious moment of my life

Do you like my blog??

Kaki Skodeng :)

Love :)


Friday, November 29, 2013

Karisma 2013 - Catur ( Part II )

Assalamualaikum.. Selesai sudah Sukan Karisma Uitm untuk tahun 2013 ni. Dann... Baru sekarang aku dapat update new entry.. Haishh.. Malas kan.. >.<

Apa-apa pun, di ucapkan ribuan tahniah kepada yang telah mendapat tempat. Termasuk lah... Team aku !! Team Johor !! lalala.. Bangga kejap ! :D
So, meh tengok gambar2 kami..


Masing-masing tengah busy pikirkan strategi. :)

Yang baju biru tu Firdaus.
Dia la Coach Catur untuk team Johor. Dia jugak peserta. Hebat kan?? 

Ni la Hanis Izzati. Uitm Shah Alam.
Buat masa skarang, dia la yang paling hebat. Sebab semua games dia menang.
Kalau nak try kalahkan dia, boleh la jumpa dia kat Uitm Shah Alam yee.. :)

Amboi muka. Stress nya.. Hihi

Haa.. Lupa. Kalau nak main chess ni kena tulis tau.
Tu yang leceh siket. Hmm Hmmm..

Anna Yong. Baru part 3. Tapi hebat gila main chess. ( Yang muka macam cina tu ha )

Anna Yong lawan dengan tuan rumah.

Ni Puteri. Dari Uitm Perak..
Yang baju merah ni dari Uitm Pulau Pinang. Dia la yang dapat no.1 hari tu..
Hebat kan. Nama dia Muhammad Ali Chor.

Eh.. Banyak pulak gambar Anna Young ni.. Hehe.. :D

See.. Time main pun ada yang pakai Sun Glass. Hehe.
Mungkin tu je cara yang boleh naikkan semangat dia.
Btw, good job. Not sure dari Uitm mane.. Hehe. Maaf maaf. :D

Diyana. Dari Uitm Shah Alam. :)

Yang baju hitam tu, Lia. Team Johor.
Yang baju purple tu dari Uitm Pahang.. :)

Ijoyyy ahh.. Manyak kuat wooo !
(  Baju hitam. Main buah putih )

Team Shah Alam semua pakai sweater putih kuning..
Tudung merah tu Yaya. :)

Hafiz.. Team Johor. Pakai baju hitam. :)

Eh eh.. sempat lagi posing  kan.. Hehe.
Nama dia Liylia. Uitm Dungun. Best kan nama dia. :)

Eh eh.. Gambar aku pun ade la.. :)
Aku yang comel-comel tu.. See.. Comel kan.. Haha.
*Perasan kejap. :D
Amboi.. Khusyuk nya kak oii.. Jangan stress sangat.. :D

Tadaaaaa... Tu je gambar-gambar yang aku ada.. Tu pun aku amik sikit-sikit kat facebook En.Arshad. Hehe. :) Sekarang, meh tengok keputusannya.. Siapakan yang jadi Juara?? 


Haa.. Ni la keputusannya. Bolehlah check nama kat
CATUR KARISMA LELAKI 2013
  http://www.chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=MAS
Bagi peserta lelaki :

1. Uitm Shah Alam
2. Uitm Johor
3. Uitm Perak
4. Uitm Pulau Pinang


Manakala, bagi peserta perempuan :
CATUR KARISMA PEREMPUAN 2013

1. Uitm Shah Alam
2. Uitm Johor
3. Uitm Perak
4. Uitm Terengganu


First . Uitm Shah Alam. Congratulations !! :)

Second. Uitm Johor. Good job !! :)


<<< Third. Uitm Perak. Tapi tak de gambar. Harap Maaf.. >>>




Forth.  Uitm Terengganu. Nice games babe. :)

 <<< Bagi peserta lelaki : >>>

First. Uitm Shah Alam.

Second. Uitm Johor.

Third. Uitm Perak.
Forth. Uitm Pulau Pinang.

TOP 15 of player chess  KARISMA for the year 2013 ( Lelaki ).
Caya la team Johor. Hebat2 belaka.. :)

TOP 15 of player chess KARISMA for the year 2013 ( Perempuan ).
Hanis Izzati is the best player for year 2013. Good job !
Aku?? No.5.. Medal untuk individu sampai no.4 je..
Kesian aku kan.. Hmm hmm.. :'(

Okk... Now, time to introduce my team mambers !! :)
Hari pertama perlawanan. Smart kan baju dia..
Suka sangat.. :)

Ni hari last perlawanan. OMG.. Gonna miss all of you !!! :'(

We are family.. :)
Percapaian yang sangat membanggakan.
Sebab?? Team lelaki and team perempuan same-sama dapat no.2..
Ok la tu kan.. >.<

Tarikh keramat :
Latihan pusat Karisma Uitm Johor  ( 18/10 - 24/10 ).
Perlawanan Catur Karisma 2013 (26/10 - 30/10 ).

Ok la.. Tu je cerita aku buat masa ni.. Bila aku free, aku update lagi..
Jangan lupa tinggalkan link korang yee.. :)
Assalamualaikum..

By : Rubiatul Adawiyah.

14 comments:

redza said...

tahniah kpd yg menang

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tahniah adik.. pencapaian yang baik.. :D

fatin aziz said...

jujur saya katakan saya memang tak pandai main chess..kalau main pun instruction wajib kat tepi sbb nak tau pergerakkan..hehehe

Izzati Amira said...

waaa... stress je semua.. hehe

Super Girl said...

tahniah uitm johor . hee . btw , deeya pernah join lawan catur . liga sekolahh jee laa time tuhh , pas lawan jee seharian migrain . effect pikir kritikal sangat kot . hee . awak taksakit kepala ke main catur tuhh ? :3

Mime MF said...

tekun je semua..hehe

Nurul Farahizzati said...

apa benda yang nak kena catit?

along79 said...

tahniah kepada pemenang

Rubiatul Adawiyah said...

redza, Mizz Aiza (Dunia Kecil),along79 >> Terima Kasih.

fatin aziz >> Haha.. Normal la tu.. Dulu masa tak reti main kite tengok2 je. :D

Izzati Amira >> Memang stress pun main ni. Kalau kalah lagi la.. Haish..

Mime MF >> Haha. Kena fokus la katekan :D

Nurul Farahizzati >> Oh.. Setiap move, kita kena catit. Sebab takut ada yang main tipu. Biasanya tournament besar2 je yang buat macam tu. :)

alis qis said...

series benor muke diorang haha

Time Traveller said...

tahniah.. mukaa dirong main chess stress giler hahahha :D

Madam Pam said...

Assalamualaikum ruby,chat box awak hilang ye dik...so akak masuk bahagian komen ek...cer cari balik chat box tu...akak x reti main chess...dah tua2 br nak belajar,agak lambat gak la..kalau main dengan komputer pun buat sakit hati je..asyik kalah je...

Rubiatul Adawiyah said...

waalaikum salam madam Pam. Maaf tak perasan pulak chat box hilang. terima kasih informkan sebab saya jarang update blog. so tak perasan semua tu.. emm.. tak pe akak.. belajar siket2, nanti ok la tu :)jangan cepat mengalah :D

Haikal Blank said...

hahaha power dia ni. aku memang tak reti main catur ni. dam haji oklah, cepat je. nak pikir lelama ni malas ah.