Precious moment of my life

Do you like my blog??

Kaki Skodeng :)

Love :)


Monday, March 17, 2014

Awak... :'(



Awak..
Dulu awak pernah janji nak jaga saya.
Masa SPM lagi awak da janji..
Happynya saya waktu tu.
Saya happy sebab ada juga yang sudi kongsi suka duka bersama.

Awak..
Dulu awak janji awak tak kan tinggalkan saya..
Tapi..
Bila lepas SPM, kita ikut haluan masing-masing.
Awak belajar dekat Ipoh.
Saya pulak belajar dekat Johor.
Sedih kan tak dapat belajar kat satu tempat..

Awak..
Dulu awak janji akan setia dengan saya sampai awak habis belajar.
Tapi..
Bila da lame sangat awak belajar dekat sane, mungkin awak bosan dengan saya..
Dan...
Awak pun cari perempuan lain (F) yang lebih dekat dengan awak..
Sampai hati awak kan..

Awak..
Bila saya tahu awak ada orang lain, hancur hati saya..
Saya nangis sepuas hati saya.
Saya tak makan, tak minum sebab saya rasa macam da tak da ape kat dunia ni.
Hinanya saya rasa waktu tu.

Awak..
Awak tahu tak, masa saya tahu awak ada orang lain tu, saya tengah Final Exam.
Saya tak dapat fokus pada pelajaran sebab rasa sakit tu menusuk-nusuk je.
Sampai hati awak tambahkan tekanan pada saya.

Awak..
Lepas 3 bulan awak bersama dia, kenapa awak cari saya balik?
Awak cakap awak da tinggalkan dia sebab awak tak boleh hidup tanpa saya.
Macam-macam awak janji.
Dan saya pun percaya.

Awak..
Saya pernah niat dalam hati selepas awak tinggalkan saya dulu.
Saya niat, saya tak kan lagi 'couple' dengan mana-mana lelaki sebab saya nak Redha Allah.
Saya tak nak jadi macam dulu.
Hanyut dengan dunia.
Cintakan manusia lebih dari cintakanNya.
Berdosanya saya rasa.
Saya mahukan lelaki yang dapat bimbing saya di dunia dan di akhirat..
Saya akan terima awak jika awak jadikan saya halal buat awak.
Tu impian saya.
Tingginya angan-angan saya kan..

Awak..
Bila saya cakap macam tu, awak cakap akan tunggu saya,
Awak juga akan ubah diri awak jadi lebih baik dari sebelumnya.
Awak akan buang semua perangai lama awak.
Awak janji tak kan buat saya kecewa lagi.
Satu hari nanti awak cakap awak akan lamar saya.
Saya pun percaya.

Awak..
Lepas 2,3 bulan awak cakap macam tu, saya nampak awak mula rapat balik dengan (F).
Ya Allah.
Hanya Allah je yang tahu betapa sakitnya hati saya.
Termakan kata-kata awak.

Awak..
Andai awak rasa sakit yang saya lalui,
Betapa perit yang saya tempuhi, awak tak kan sanggup buat begini.
Jangan berjanji.
Hanya Allah yang tahu sakit yang saya rasa.
Hati saya sakit tunggu janji-janji awak.

Awak..
Tak perlu ubah diri awak kerana manusia.
Tak perlu ubah diri awak kerana cinta.
Ubah diri awak keranaNya.
In Sha Allah.
Hidup awak akan tenteram dan bahagia.
Saya doakan  yang terbaik untuk awak.

@>>Untuk sweet stalker, yang sedang mencari seseorang, di Blog seseorang, mungkin cerita ni awak boleh ambil iktibar.
@>>Saya tahu awak tengah berusaha mendapatkan cinta si dia. Dan saya tahu dalam diam awak mencari info si dia di blog saya.. Heee.. Xpe.. Nanti saya akan selalu update blog cerita pasal dia okeh ^^
@>>Mungkin seseorang yang awak kejar itu, belom bersedia untuk kecewa dan berduka.
@>>Semoga Berjaya mendapatkan cinta si dia. Amin.
@>>Sebelum dapatkan cinta si dia. Dapatkan cintaNya dulu ya ^^


Ikhlas dari hati.

By : Rubiatul Adawiyah.

11 comments:

Anis Adnan said...

Be strong sis :)
Allah akan bagi sis lelaki yang jauh lebih baik dari dia, suatu hari nanti. Aameen.

Nanie said...

Tak pe dik... kumbang bukan sekor... Semoga bertemu nanti kasih sejati... amin

Anizz Annisa said...

jodoh pasti akan dtg.. ALLAH uji bg kamu rasa sakit dahulu.. nanti di kemudian kamu akan rasa indah nya perasaan ni lebih dari segalanya.. jangan putus asa dan jangan bersedih.. ALLAH akan temukan dengan org yg lebih baik n terbaik.. :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga terus tabah.. insya-Allah pasti Allah akan bagi yang lebih baik dari dia.. ada hikmah di atas apa yang terjadi.. jangan sedih ya..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga terus tabah.. insya-Allah pasti Allah akan bagi yang lebih baik dari dia.. ada hikmah di atas apa yang terjadi.. jangan sedih ya..

Rina Supian said...

Sedihnya. Huhu.

Akeyla Azmi said...

<33333

Raihana Ramlan said...

Bangga dengan akak :D

Haikal Blank said...

gua boleh masuk dalam golongan sweet talker tak?

kakaka

Rubiatul Adawiyah said...

Haikal >> Alah kau.. kau kejar kak sepet tu dengan cara yang salah.. cuba guna cara yang betol siket.. hee.. btw, aku tak nampak pon sweet kau tang mane.. hihi ^^

Rubiatul Adawiyah said...

Anis Adnan, Nanie, Anizz Annisa, Mizz Aiza (Dunia Kecil), Rina Supian , Akeyla Azmi, Raihana Ramlan :
>>> Thank you for your advice ^^