Precious moment of my life

Do you like my blog??

Kaki Skodeng :)

Love :)


Monday, March 5, 2012

KHAS BUAT DEMOX.. ^_^


MAKLANG RINDU KAT DEMOX.. :(

Pengalaman aku jadi 'BABYSITTER'.. haha.. sangat kelakar..
Selalunya bila aku cuti ke, ape ke, aku mesti balik umah abanglong aku (KLANG)..
Law nak balik umah kakak (KUCHAI LAMA,KL)...
Aku segan ngan abg ipar aku.. So,nak ke,xnak ke,aku kena balik KLANG jugak..
Takutkan dok DORM sorang2... haha...

Akak ipar aku,(Kak Ena) baru je lepas bersalin 2bulan lalu..
Aku pown xingat birthday anaknya tu.. haha..
(Baby, MakLang xkejam taw).. haha..
Nanti MakLang tanye ibu ye.. :)

Aku suke sangat kat ANAK BUAH aku tu..
Kecik, comey, tembam... haha.. Aku panggil dy 'DEMOK'..
Tapi org tua2 cakap,budak kecik xleyh panggil cam2..
Nanti da besar mesti KURUS~~!!..
(Macam aku???) haaa.... ni sape yang panggil aku gemok time aku kecik2??!!
Eee... marah betol aku la... Tengok hasilnya skarg~~!!
Aku da macam ape tah.. KURUS~~!!
Tapi Alhamdulillah... Allah Maha Besar...
Aku bersyukur di kurniakan anggota badan yang sempurna...
Alhamdulillah.. :)


ALA TOMEY NYE DEMOX MAKLANG NI.. :)


DEMOX TENGOK APE TU HA?? :)

ISYH SI GEDIK NI.... NGIGAU YE.. :)

OWHH... BUAT AKSI YE DEMOK NI.. ;)

SAIDATUL AULIA BATRISYA...

Emm... best nye tengok dy tidow kan...
ase nak tdow jugak... haha.. comey sangat wat muke cam2.. hehe..
Nak kena gigit ngan MakLang ni... hehe.. :)
Yela... budak yang paling senang nak jage... haha..
Aku buli pown dy nangis kejap je.. pastu ok la sendiri.. hehe..
(Mintak2 MAK nye xbace) haha.. :)
Pape pown, memang best la jage dy..
Senang, xbanyak ragam.. haaa...
Camtu la ANAK BUAH MakLang.. :)

Mase hari first aku jage dy... terjadi la 1 KISAH.... haha..
Aku bab dodoikan dak kecik ni laju je.. haha...
Xnak dy asyik nagis je kan.. :)
Dah bile si kecik ni tidow, aku ape lagi...
Masuk bilik, hadap LAPPY la... main game.. haha...
Tp sebelom main game tu, aku pegi la masak air...
(RAJIN KAN???)... haha..

Dah setengah jam tu, tetibe, dak kecik ni nangis je kejenye...
Tapi aku wat xtaw je...
Aku ingatkan dy ngade2... 
Last2 aku takut ayahnya bangun, aku pown kuar la g tengok dy kejap..
Ha... ayahnye mybe xtahan anaknye bising, dy pown bangun jugak.. haha...
Cuak aku time 2.. yela.. dy asik nangis je kan....
Takut kena marah sebab xjage DEMOX tu..
Emm.. tibe2 ALONG tanye...


Abg : Nape umah ni penuh asap??
Aku : Hah?? Asap?? Org umah sebelah bakar sampah kot..
Abg : Banyak nye asap kat dalam umah ni... Bukak pintu.. bukak pintu..
Aku : (Tetibe aku jerit)Ya ALLAH~~!!!!! Lupe~~!!!
Abg : Kau da kenape???
Aku : Aku masak air la tadi... lupe nak tutup api (bahasa kg la)
Abg : Oooo... Patot la... Nasib baik budak ni nangis... Law x, ngan kau2 pown hangus.. (dy gelak2)




HA... TIME NI BATRISYA XKUA LAGI.. :)


DEMOX.. TENGOK TU..
PERUT IBU NGAH AYAH DA SAME BESA LA.. HAHA.. :)

HAHA... IBU YANG BAIK KAN DEMOX.. :)

NI KANAK2 RIANG DAAA.. HAHA.. :)


Haha... nasib baik along gelak2 time tu...
Law dy marah??? haaa....
Nangis aku time tu taw... hehe..
Nasb baik abg aku xmarah .. haha...
Law x, mesti aku da xnak jage dak DEMOK tu.. haha..
Yang CEREK tu aku xkesah la kena ganti...
Tapi... law rumah yang terbakar, habis la aku.. :(
Emm... tu la... da serik nak jage dak yang XBANYAK ragam ni...
Nanti kang, aku cuai lagi... MAAF eh DEMOX..
MakLang Xsengaja la time tu.. hehe..


MAKLANG SAYANG DEMOK SANGAT2 la... ^_^



P/S : Sesiapa yang sedang mencari babysitter tu... Boleh la contact aku..
         Aku boleh je tolong jage kan.. haha..

2 comments:

FALM said...

baiknye la maklang ni kan nk jge dak demox...
hehehe...

Rubiqtul Adqwiyqh said...

eh?? dak ni bace blog kite ke... alahai... ni ase segan lak ni... hehe.. :D