Precious moment of my life

Do you like my blog??

Kaki Skodeng :)

Love :)


Friday, October 12, 2012

Nama – Nama Yang Sering Diganggu Jin

Assalamualaikum.. Tak jawab dosa.. Kalau jawab sayang... >.<
Biasanya dalam pemberian nama, kita tak sedar yang nama-nama yang di berikan kadang kala merupakan nama yang juga digunakan oleh jin..! Petikan ceramah Ustaz Sharhan...

Antara nama-nama biasa yang dikenal pasti digunakan oleh jin ialah seperti :
1. Balqis
2. Kistina / Qistina
3. Najwa
4. Zakuan
5. Batrisha
6. Erisha
7. Mazda
Ustaz Sharhan_Nama-Nama Yang Sering Diganggu Jin

Ustaz Sharhan juga ada beritahu kalau bagi nama-nama seperti ini diperlukan untuk pergi jabatan pendaftaran untuk tukar nama? Tak perlu sebenarnya, kalau tukar cara panggilan nama tersebut. Contaoh nama Siti Najwa, panggil saj nama Siti.. Jangan panggil Najwa.

Ustaz Sharhan jelaskan, nama seperti di atas memeng mempunyai maksud yang baik / maksud yang indah, cuma dalam perubatan oleh Jin. - Wallahua'lam.

P/s : Nama-nama ini berdasarkan kajian dan pengalaman Usatz Sharhan dalam mengendalikan kes Perubatan Isalm.

(UPDATE)

Ramai yang bertanya apakah benar kenyataan tentang nama-nama anak Jin tersebut? Sebab tiada dalam Al-Quran dan Hadis. Meh sini dengar apa Ustaz Azhar Idrus jawab

Ustaz Azhar Idrus_Nama-Nama Yang Sering Diganggu Jin


Memang tidak ada dalam Al-Quran, tetapi selaku pengalaman perubatan Islam (Ustaz Sharhan) dia lebih tahu kerana dia orang yang selalu berurusan dengan Jin, mungkin kenyataan beliau betul sebab kita tak ada Ilmu berkaitan ini. Beliau lebih Arif mengenainya, jadi kita perlulah menghormati pandangan beliau kerana beliau selalu mengamalkan perubatan Islam.

Menurut pandangan Ustaz Sharhan lagi lebih kurang 60% - 70% orang yang datang berubat terkena penyakit misteri adalah bernama seperti dia atas..

Kesimpulannya, tidak wajib percaya nama seperti ini tidak baik, tetapi mungkin betul pandangan pengamal perubatan Islam kerana mereka lebih tahu berkaitan dengan Jin.. - Wallahua'lam.


* Sumber Internet.. :")
By : Rubiatul Adawiyah.

No comments: